Bliv aktiv

Afrika Kontakt søger nye politik- og kampagneaktivister

Ønsker du erfaring med udvikling af kampagner, aktioner og lobbyindsatser i samarbejde med progressive bevægelser i og udenfor Europa? Og vil du være med til at styrke det internationale solidaritetsarbejde? Så bliv kampagneaktivist i Afrika Kontakt.
25. september 2017

I kategori

I kategori:

I Afrika Kontakt er det aktivisterne, der bærer og udvikler bevægelsen. Derfor har du som aktivist rig mulighed for at få indflydelse på udviklingen af aktiviteter og strategier, og få praktisk erfaring med politik-, lobby- og kampagnearbejde.

Som aktiv i politik- og kampagnearbejdet kan du få erfaring med:

  • Udvikling og udførelse af kampagner i samarbejde med græsrodsbevægelser i Afrika og resten af verden. Herunder kan du tage delt i alt fra researchfasen, udvikling af det visuelle udtryk samt udarbejde strategier for målgrupper, aktioner og aktiviteter.
  • Mulighed for at fordybe dig i emner indenfor international politik og udvikling, såsom resource grabbing, handelspolitik, klimaindsatser og magtdynamikker.
  • Lære at skrive artikler og debatindlæg til danske medier, samt bruge sociale medier til politiske kampagner og mobilisering af målgruppen.
  • Planlægning og afholdelse af konferencer, workshops og aktioner
  • Styrkelse af og aktiv deltagelse i partnerskaber med græsrødder i det globale syd, herunder mulighed for deltagelse i internationale græsrodsseminarer, aktioner og fælles kampagneaktiviteter.
  • Mulighed for at blive en del af flere tværgående arbejdsgrupper og udvalg, der arbejder med organisatorisk læring, projektledelse, politik og lobbyarbejde.

Vi søger aktive, der:

  • Har viden eller interesse for internationale problemstillinger og ønsker at tage aktiv del i styrkelsen af politik- og kampagneindsatser.
  • Har mulighed for at deltage i møder flere gange om måneden og løbende påtage sig opgaver.
  • Erfaring med skriftlig formidling og udviklingsproblematikker er en fordel, men ikke et krav.
  • Interesse for og erfaring med grafisk design, videoklipning og foto er også af særlig interesse.

Om Politik- og Kampagnegruppen
Politik- og Kampagnegruppen står for udviklingen og udførelsen af Afrika Kontakts kampagner i samarbejde med en række arbejdsgrupper i Afrika Kontakt. Dette efterår er gruppen i gang med at udvikle og færdiggøre en fælles kampagne, der udfordrer multinationale virksomheders magt over samfundsudviklingen og blandt andet sætter fokus på, hvordan lokalsamfund kæmper mod store minegiganter i lande som Mozambique og Sydafrika. Gruppen er også allerede i gang med at idéudvikle aktiviteter for 2018, hvor fokus er klima, landbrug og bæredygtig madproduktion. 

Se tidligere kampagner her.

Om Afrika Kontakt
Afrika Kontakt er en solidaritetsorganisation. Vi tager stilling til den verden, vi lever i - og sammen med græsrødder verden over, forsøger vi at påvirke og ændre den nuværende verdensorden. Vi vil bekæmpe global ulighed og den globale elites politiske og økonomiske magt. Dette gør vi i samarbejde med progressive bevægelser i Afrika og resten af verden. Sammen kæmper vi for en mere lige og retfærdig verden. Afrika Kontakt politik og kampagne arbejde fordeler sig på en række grupper med forskellige fokus. Vi har udviklet en række stære kontakter og redskaber i vores politik- og kampagnearbejde, som vi håber, du vil indgå i. 

Vores arbejde er defineret i vores strategi. Læs vores strategi her.

 

Lyder dette som noget for dig? Så skriv en mail til jacob@afrika.dk


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev