Gastivist og klimakæmper?

Bliv en del af Afrika Kontakts Mozambique-arbejde

Kampen for klimaretfærdighed er global. I Europa tager 1000vis handling for klimaretfærdighed og lukker kulminer og gasterminaler til masseaktionerne Ende Gelände og Code Rood. Samtidig startes nye udvindingsprojekter i det globale syd.
30. oktober 2018

Støt den lokale modstand i Mozambique mod et stort gasprojekt der truer et unikt økosystem og lokalbefolkningen. I Quirimbas-reservatet i det nordlige Mozambique planlægges udvinding af flydende fossil gas. De involverede virksomheder indrømmer, at projektet vil føre til forurening af jord og drikkevand i reservatet og de omkringliggende områder, som på sigt kan føre til sygdomme blandt lokalbefolkningen. Stater og virksomheder tager ikke de nødvendige skridt for at standse udvinding og brug af fossile brændsler. Almindelige mennesker må tage handling - og vi vil stå sammen på tværs af grænser.

 

Som en del af Afrika Kontakt vil du

 

  • Arbejde tæt sammen med organisationen Justiça Ambiental - Friends of the Earth Mozambique og de lokalsamfund der er påvirket af gasprojektet.

  • Planlægge og gennemføre fælles kampagner mod fossil gasudvinding og for klimaretfærdighed.

  • Rejse midler til kampagnearbejdet gennem fundraising fra bl.a. DANIDA/CISU

 

Vi søger folk som

 

  • Har interesse for klima og naturresource konflikter

  • Har lyst til at lære mere om og deltage i projekt og kampagnearbejde samt fundraising

  • Vil forpligte sig på arbejdet min. 4 måneder

  • Kendskab til portugisisk er en fordel, men ikke et krav

Ring eller skriv for at høre nærmere, eller send gerne en kort motivation for at gå ind i arbejdet, og du vil blive inviteret til næste møde. Kontakt: marie@afrika.dk/+45 3535 9232. Det er også muligt at tilrettelægge et praktikforløb.

OM AFRIKA KONTAKT

Afrika Kontakt er en solidaritetsorganisation. Vi tager stilling til den verden vi lever i - og sammen med græsrødder verden over, forsøger vi at påvirke og ændre den nuværende verdensorden. Vi vil bekæmpe global ulighed og den globale elites politiske og økonomiske magt. Dette gør vi i samarbejde med progressive bevægelser i Afrika og resten af verden. Sammen kæmper vi for en mere lige og retfærdig verden.

Afrika Kontakts projektarbejde er defineret i vores fælles strategi og partnertilgang.

 


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev