Vestsahara

Forhandlinger til oktober

FN’s Sikkerhedsråd mødtes onsdag den 8. august for at drøfte situationen i Vestsahara.
06. august 2018

I kategori

I kategori:

FN's Generalsekretær Guterres’ særlige udsending på området, den tidligere tyske præsident Horst Köhler, havde selv anmodet om at måtte orientere Sikkerhedsrådet om situationen i Vestsahara.  I juni måned var han på rundrejse i området, og til oktober skal Sikkerhedsrådet igen tage stilling til en forlængelse af MINURSO's mandat, da det i april kun blev forlænget med seks måneder. Det skete angiveligt for at fremskynde processen. Mødet i sikkerhedsrådet foregik bag lukkede døre, og der er hidtil ikke sivet noget ud om, hvad der skal diskuteres på det planlagte møde.

Se link for update: http://www.startribune.com/britain-envoy-wants-western-sahara-parties-to...

/ip   

UPDATE:

Horst Köhler, generalsekretærens personlige udsending for Vestsahara, orienterede Sikkerhedsrådet bag lukkede døre, og den britiske udsending, Jonathan Allen, fortalte adskillige journalister, at alle 15 medlemmer "understregede vigtigheden af, at ​​der sker konsultationer med alle."

"Præsidenten (Köhler) har fået meget støtte fra rådet til hans tilgang og for hans forslag til at prøve at se, om han kan bringe parterne sammen inden årets udgang", sagde Allen, som ledede mødet som del af Storbritanniens rådsformandskab denne måned.

En FN-diplomat sagde, at Köhler fortalte medlemmerne, at han ville sende invitationer ud til parterne i september.

Sidi Omar, Polisario's FN-repræsentant, sagde om det at bringe parterne sammen i slutningen af ​​året "vil være et positivt skridt i processen, som Polisario støtter."


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev