:

Klimaretfærdighed og systemforandring

Her kan du finde materialer om klimaretfærdighed og systemforandring
29. juni 2016

I kategori

I kategori:

Klimaforandringer rammer fattige mennesker i Syd hårdest, men er primært forårsaget af rige mennesker i nord. Den ubalance skal der rettes op på. Men det kræver, at vi husker på, at klimakrisen er en konsekvens af det system vi lever under. Her kan du finde materialer om klimaretfærdighed og behovet for systemforandring. 


Artikel: Kampen for klimaretfærdighed er en kamp mod den kapitalistiske markedstanke

>> Nick Dearden fra engelske Global Justice Now: Klimakrisen er en eksistentiel krise, som kræver et opgør med det økonomiske systems status quo.

     Læs artiklen her

Video: Oplæg fra Nick Dearden, Global Justice Now

>> Nick Dearden, director for den engelske kampagne- og lobbyorganisation Global Justice Now, besøgte Afrika Kontakt op til klimatopmødet COP21 i Paris, december 2015. 

     Se videoen her

 

Kampagner

Afrika Kontakt har løbende forskellige kampagner, der har til formål at sætte fokus på et eller flere problemer, vores partnere i Afrika oplever. 

Vores kampagner bliver koordineret af aktive i vores kampagnegruppe. Gruppen planlægger og udfører vores kampagner i samarbejde med vores projektgrupper og partnere i Afrika. Du kan her finde mere information om kampagnegruppens arbejde.