Er du vores nye praktikant?

Praktikant til politik, kampagne og kommunikation

Afrika Kontakt (AK) søger en praktikant fra 1. september til 31. december 2016 til at indgå i vores politik- og kampagneteam. Du vil i denne stilling arbejde tæt sammen med vores politik- og kampagnemedarbejdere og vores frivillige projektgrupper.
15. marts 2016

I kategori

I kategori:

Afrika Kontakt opslår hermed to praktikker med start den 1. september 2016 og frem til 31. december 2016.

Vi vil tilstræbe stor fleksibilitet i forhold til arbejdstiden, sådan at praktikanten samtidig har mulighed for at passe eventuelle kurser.

Læs om praktikstillingen for projektområdet her

Praktikant med fokus på politik, kampagne og kommunikation

I dit arbejde vil du sammen med vores aktive arbejde for at styrke Afrika Kontakts profil udadtil og konkret være tovholder på at gennemføre efterårets store kampagne i samarbejde med vores partnere i Afrika. Kampagnen sætter fokus på Vestsahara – et land, der er ulovligt besat af Marokko, og hvis befolkning arbejder aktivt for selvstændighed og fred.

Praktikken er 32 timer om ugen med fleksible arbejdstider. Der vil forekomme møder om aftenen med de aktive. Praktikken er ulønnet, men eventuelle rejseaktiviteter betales.

Opgaver:

 • Fungere som tovholder på efterårets kampagne.
 • Bidrage til planlægningen og udviklingen af Afrika Kontakts politik- og kampagnearbejde
 • Udarbejde artikler, debatindlæg, strategi og baggrundsmateriale til kampagnen.
 • Støtte de aktive i kampagnearbejdet og hjælpe til med at finde nye redskaber i forhold til kommunikation og kreativ aktivisme.
 • Bidrage med indhold til Afrika Kontakts hjemmeside, Facebook-side og nyhedsbreve.
 • Indgå i det daglige kommunikationsarbejde, herunder hjælpe til med mindre politiske kampagner og lobbyarbejde i og uden for Danmarks grænser.

Vi søger en person som:

 • Har praktisk sans, godt overblik og koordineringsevner.
 • Er i stand til at arbejde selvstændigt.
 • Er god til at lære fra sig og indgå i samarbejder med frivillige.
 • Er indforstået med og kan arbejde under den politiske ramme vi har i Afrika Kontakt.
 • Gerne har erfaring med kampagnearbejde og strategisk kommunikation. 
 • Kender til de sociale medier og deres muligheder og begrænsninger. 
 • Skriver godt og brænder for at formidle udviklingspolitiske emner til en bred målgruppe. 
 • Er i gang med en videregående uddannelse.

Vi tilbyder en praktikplads, hvor du får praktisk erfaring med kampagne- og politikarbejde, og hvor du kommer til at samarbejde med mange ildsjæle med stor faglig viden og politisk erfaring. Det konkrete indhold i praktikken afgøres i vid udstrækning af dine kvalifikationer og faglige profil, sådan at praktikopholdet fuldt ud lever op til dit uddannelsessteds krav.

Om Afrika Kontakt 

Afrika Kontakt er en solidaritets- og udviklingsorganisation med rødder i kampen mod apartheid. I dag arbejder vi i solidaritet og partnerskab med folkelige bevægelser i Afrika og støtter deres mobilisering og kamp for at sikre sig økonomiske, demokratiske og sociale rettigheder. Vi er en organisation som drives af frivillige, der arbejder i arbejdsgrupper med projekter i Sydafrika, Zimbabwe, Uganda, Swaziland, Mozambique, Vestsahara og Somalia og på sigt også i andre lande. Du vil til daglig arbejde på vores sekretariat, hvor vi har 4 ansatte og 150 aktive fordelt på en lang række arbejdsgrupper.

Ansøgning 

Send en ansøgning og CV til info@afrika.dk senest torsdag d. 31. marts 2016 kl 12. Der vil blive kaldt til samtaler starten af april 2016. 

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås af sekretariatsleder Morten Nielsen, tlf. 25396557.

 


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev