Åbent brev:

Profitmagere mod uretfærdighed

Et virvar af multinationale selskaber, skatteunddragere og løntrykkere har meldt sig ind i kampen mod uretfærdighed i forbindelse med DR's store indsamlingsshow, Danmarks Indsamling. Åbent brev til Danske Bank, Dupont, 3 Mobil, KRIFA mfl.
30. januar 2015

I kategori

I kategori:

Kære Danske Bank, Dupont, 3 Mobil, KRIFA mfl.

I Politikken kunne vi forleden læse, at I alle meldt jer ind i kampen mod uretfærdighed i forbindelse med DR’s store indsamlingsshow, Danmarks Indsamling.

Det blev vi umiddelbart glade for at se, men også en smule overrasket, da jeres virksomheder jo på den ene eller anden måde er notorisk kendt for at udbrede uretfærdighed i verden.

Vi har derfor et par spørgsmål, som vi håber, I vil svare på.

I Danske Bank spekulerer I, i fødevarer og er dermed med til at presse priserne på mad i vejret – og skubbe millioner af mennesker ud i fattigdom og sult. Og forrige år gav I jeres direktør Eivind Kolding en årsløn på næsten 14 millioner kroner samtidig med, at I gav 1.186 ansatte i Danske Bank en fyreseddel. 
Synes I, det er retfærdigt?

I 3 Mobil har I de eneste år sendt millioner af kroner i skattely og ladet alle os andre betale jeres skatteregning.
Synes I, det er retfærdigt?

I Dupont har I sammen med Monsanto, forsøgt at overtage det afrikanske marked for sædekorn. På den måde ønsker I at tvinge de afrikanske bønder til at bruge jeres GMO-sædekorn og kontrollere deres landbrug.
Synes I, det er retfærdigt?

Vi håber meget, at I vil svare, og forhåbentlig kan vi på den måde komme nærmere en fælles definition af uretfærdighed.

Med venlig hilsen
Aktivisterne i Afrika Kontakt


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev