Pressemeddelelse:

Stop retssagen mod menneskerettighedsaktivister fra Vestsahara

Retssag mod 25 politiske fanger starter i denne uge i Marokko.
14. marts 2017

I kategori

I kategori:

Netop nu starter der en ny retssag mod 25 saharawi aktivister, der i flere år har siddet fængslet under stærkt kritisable forhold alene for deres medvirken i en protestlejr. I første instans er de 25 dømt ved en militær domstol. Retssagen sker nu ved en civil domstol i Marokko.
Mandag i denne uge tilbageholdte de marokkanske myndigheder aktivisternes advokater i lufthavnen i Rabat. Dermed er de 25 uden forsvarsadvokater.

I 2010 samledes 20.000 saharawier i protest-lejren, kaldet Gdeim Izik, oprettet lidt uden for Laayoune. En protest der var et led saharawiernes fredelige modstand mod den marokkanske besættelse og for Vestsaharas uafhængighed. De marokkanske myndigheder angreb efter en uge protestlejren og de mange civile. Resultatet var mange døde, sårede og arresterede saharawier.

Afrika Kontakt opfordrer den danske udenrigsminister til, sammen med andre EU lande, at ligge pres på de marokkanske myndigheder for de 25 aktivisters løsladelse.

Afrika Kontakt opfordrer den danske ambassade i Marokko til at være til stede under retssagen, herunder være med til at sikre at aktivisternes advokater frit kan tale med deres klienter og udføre deres arbejde.

Afrika Kontakt støtter gennemførelsen af en international undersøgelse af brud på menneskerettighederne i denne sag.

Yderligere informationer fra
Morten Nielsen, Afrika Kontakt
2539 6557


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev