Samtalen med udenrigsministeren ændrer intet

Ultrabulk forsætter transporten af fosfat fra Vestsahara

I en mail til Afrika Kontakt skriver det danske rederi UltraBulk at de via Danmarks Rederiforening er informeret om regeringens og folketingets holdning, og at dette ikke kommer til at betyde noget for rederiets sejlas ved fosfat fra Vestsahara.
12. september 2016

I kategori

I kategori:
Ultrabulk de største

Det danske rederi Ultrabulk Shipping A/S er en af de største transportører af fosfat fra det besatte Vestsahara. Det sker efter rederiet i 2014 indgik en aftale med Agrium Inc. fra Canada om at transportere fosfat fra det af Marokko besatte Vestsahara.

Den 1. august 2014 henvendte Afrika Kontakt sig til det danske rederi, Ultrabulk Shipping A/S, for at advare rederiet om, at dets aftale om transport om fosfat fra Vestsahara, er i konflikt med international lov. Siden da har Afrika Kontakt kontaktetet rederiet flere gange.

Mail til Afrika Kontakt fra Ultrabulk:

Subject:  RE: Problematisk transport af fosfat
Date:  Fri, 9 Sep 2016 15:11:22 +0000
From:  Per Lange - Ultrabulk <per.lange@ultrabulk.com>
To:  Morten Nielsen - Afrika Kontakt <morten@afrika.dk>
CC:  Hans-Christian Olesen - Ultrabulk <hanschristian.olesen@ultrabulk.com>

 

Kære Morten Nielsen,

Danmarks Rederiforening har i denne uge deltaget i et møde i UM’s kontaktforum, hvor også Vestsahara var på dagsordenen. Rederiforeningens melding fra mødet er, at der ikke er nogen ændring i Regeringens holdning på området, og at holdningen således er helt på linje med Folketingsvedtagelse v 79 af 31. maj 2016. Rederiforeningen har tilbudt at være til rådighed, hvis du skulle have spørgsmål til mødet.

 

Disse evalueringer har ikke givet os anledning til at ændre vores tidligere beskrevne politik på området.

Per Lange, CEO

 

Vi fortsætter med løbende evalueringer af situationen i Vestsahara generelt, og phosrock eksporten specifikt. Disse evalueringer har ikke givet os anledning til at ændre vores tidligere beskrevne politik på området.

Bedste hilsner

Per Lange

CEO, Ultrabulk Shipping A/S
Smakkedalen 6
2820 Gentofte, Denmark

 

 


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev