Arbejdsgrupper

Alle er velkommen som aktive i en af vores arbejdsgrupper. Der er mange grupper og mange muligheder

Der er en række arbejdsgrupper i Afrika Kontakt. Grupperne er selvstyrende og ansvarlige for de aktiviteter de laver. Grupperne arbejder med forskellige temaer af udviklingsmæssig karakter, med det formål at støtte vores afrikanske partnerorganisationer i deres kamp for økonomiske, politiske og sociale rettigheder. Du finder alle arbejdsgrupperne i menuen til højre.

Opgaverne er mange:

Arbejdsgrupperne skriver deres egne strategier og finder selv ud af hvordan de vil organisere sig. En arbejdsgruppe arbejder ikke nødvendigvis kun med projekter. Grupperne har mange andre opgaver end projektstyring. De forpligter sig også til at tage de emner og problemstillinger som partnere stå med op i en dansk og europæisk kontekst.

Hvad kan du forvente:

Ved at være aktiv i en af vores arbejdsgrupper kan du forvente at få travlt. Men bare rolig, du bestemmer selv hvor megen energi du vil lægge i det. Du skal dog som minimum forvente, at du skal deltage i 2-3 møder om måneden og at du skal forberede dig før møderne. Der er mange dokumenter i forbindelse med vores projektarbejde. Vi er ansvarlige over fra Danida og andre, der støtter vores projektarbejde. Derfor skal kvaliteten af det vi laver være i top. Og så er der jo mennesker i Afrika, der er afhængige af, at vi gør det vi skal. Når du starter i en gruppe er det vigtigt, at du er klar om hvor meget tid du har og hvad de andre kan forvente af dig.

Støtte i arbejdet

Du kommer ikke til at stå alene med opgaverne. Vi arbejder altid i grupper, så der er en flere, der ved hvad der sker. Afrika Kontakts ansatte har som primær opgave at støtte de aktive og de mange arbejdsgruppers arbejde. Det er dog ikke de ansatte der udføre opgaverne, det er de aktive medlemmer af grupperne.