Oplæg:

Madsuverænitet og klimaretfærdighed

Madsuverænitet står for lokalbefolkningers ret til selvbestemmelse over deres jord og landbrugsproduktion og for alles ret til sund mad, der er produceret ved økologiske bæredygtige metoder.
Hvornår:
11. januar 2019 | 13:00 til 14:30
Hvor:
Afrika Kontakt, Wesselsgade 2, 2200 København N

Kom med til intromøde hvor Afrika Kontakts madsuverænitetsgruppe vil fortælle mere om de store begreber - og om de meget konkrete planer om at holde en festival med fokus på mad og klima. På mødet kan du også høre hvordan du selv kan blive aktiv.

FESTIVAL

I bededagsferien, fredag den 17. og lørdag den 18. maj 2019, afholder Afrika Kontakt og Landsforeningen Levende Hav en festival om mad, klima og bæredygtighed langs Havnegade i København. Festivalen vil udforske alternative og bæredygtige måder at spise, dyrke og tænke mad på. Gennem debatter, talks og workshops vil festivalen undersøge alle dele af det eksisterende madsystem og dets påvirkning på vores klode, dens klima og de mennesker, der bor på den - og ikke mindst hvordan systemet kan blive bedre og mere bæredygtigt.
 

FORUM FOR MADSUVERÆNITET

I Afrika Kontakt samarbejder vi med vores partnere i Syd og gennem det danske netværk Forum for Madsuverænitet for at fremme et madsystem, der sætter mennesker og miljø over profit. Et produktionssystem, der er socialt, økonomisk og miljømæssigt retfærdigt, og som genopbygger jorden og biodiversiteten. Med madsuverænitet er der fokus på, hvordan vi kan erstatte det nuværende agroindustrielle produktionssystem, der er domineret af store landbrugsorganisationer og transnationale virksomheder.

Du kan få mere viden om madsuverænitet i en dansk kontekst i Forum for Madsuvrænitets publikation "Madsuverænitet - hvem skal bestemme over vores mad?"